Sparingen Hanzehogeschool Van DoorenVeste


Terug naar Projecten
Sparingen Hanzehogeschool Van DoorenVeste

Na jaren intensief gebruik wordt het onderwijsgebouw de Van Doorenveste van de HanzeHogeschool in Groningen aangepast aan de nieuwe eisen en gebruikswensen. Door middel van aanbesteding heeft Geveke Bouw dit verbouwproject gekregen.

Als onderaannemer van Geveke Bouw heeft Eerens Sloopwerken het maken van sparingen van 300 tot 500 millimeter door het dak en de betonvloeren van de 1e en 2e verdieping onder haar hoede genomen. Deze sparingen zijn gemaakt ten behoeve van de nieuw aan te brengen luchtbehandelingsinstallatie. VBZ uit Grootegast heeft de zaagwerkzaamheden gedaan. De sparingen die op een ondersteuning liggen, zijn met een vloerenzaag ingezaagd. Om zo weinig mogelijk constructieve vloer te verzwakken, zijn de hoeken vervolgens uitgeboord in plaats van doorgezaagd. Eerens Sloopwerken heeft de 3 gezaagde betonplaten vervolgens uit het gebouw gehesen, de 1e uit dak, de 2e uit de 2e verdieping en 3e uit de 1e verdieping. Momenteel zijn wij bezig met het verwijderen van de systeemplafonds, zodat het nieuwe luchtbehandelingssysteem boven het bestaande plafond geplaatst kan worden. 

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden bij renovatiesloopwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 9020099 of info@eerenssloopwerken.nl

Foto's

 
 

Bekijk ook

Van begin juli tot en met halverwege september 2018 is Eerens Sloopwerken in Leer voor de totaalsloop en asbestsanering van een grote loods op een scheepswerf.
 
Lees het hele bericht
In april 2018 heeft Eerens Sloopwerken de totaalsloop van een gebouw, aan de M.J. van Olmstraat uitgevoerd. Het Het gebouw uit 1994 had een oppervlakte van circa 1.400 vierkante meter. Behalve de sloop heeft Eerens ook het grondwerk verricht en het puin gebroken. Dit gebroken puin kan door wegenbouwers worden gebruikt als funderingsmateriaal onder wegen.
 
Lees het hele bericht
In het hart van de stad Groningen werkt Eerens Sloopwerken aan de sloop van een markant naoorlogs pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Veel Groningers kennen het als het roze hoekpand. Het kreeg die kleur nadat tot sloop was besloten en om aandacht te vragen voor het festival Let’s Gro.
 
Lees het hele bericht