Aanpak Hoendiep en herstel Kademuur


Terug naar Projecten
Aanpak Hoendiep en herstel Kademuur

In week 3 van 2017 is Eerens Sloopwerken gestart met de sloop van de 330 meter lange kademuur in Hoogkerk. Het 5 weken durende project wordt door Eerens Sloopwerken in opdracht van aannemer De Boer & De Groot uit Harlingen uitgevoerd. 

Over een lengte van 180 meter wordt de kademuur inclusief de fundering volledig gesloopt. Over deze lengte plaatst hoofdaannemer De Boer en De Groot een nieuwe stalen damwand. De overige 150 meter kade wordt afgezaagd en verwijderd. Er is gekozen voor deze uitvoering omdat er op deze wijze geen puin in het water terecht kan komen. Bovendien zit de opbouw van de taludlijn er nu al in. Het sloopafval wordt via ponton, dekschuit vanaf de kade Hoendiep vervoerd naar de loskade aan het Aduarderdiep. Daar wordt het puin op gezette tijden vanaf de dekschuit leeggedraaid in containers, welke met de vrachtwagen van Eerens Sloopwerken wordt vervoerd naar een erkende verwerker.

Iedere ca. 30 meter van de kademuur heeft een voegovergang waarin een asbestplaat zit. Tijdens de sloop laat Eerens Sloopwerken op deze plaatsten het stuk beton met voegovergang staan, zodat dit veilig verwijderd en afgevoerd kan worden door onze eigen asbestmedewerkers. Na de sanering zal een onafhankelijk controleur het gesaneerde gebied officieel vrijgeven.

 

Wilt u meer informatie over sloopwerk en asbestsanering in Groningen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 9020099 of info@eerenssloopwerken.nl.

Foto's

 
 

Bekijk ook

In het hart van de stad Groningen werkt Eerens Sloopwerken aan de sloop van een markant naoorlogs pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Veel Groningers kennen het als het roze hoekpand. Het kreeg die kleur nadat tot sloop was besloten en om aandacht te vragen voor het festival Let’s Gro.
 
Lees het hele bericht
Voor de aanleg van een nieuwe kelder in Haren, heeft Eerens Sloopwerken het grondwerk uitgevoerd. In opdracht van Bouwbedrijf Rotteveel uit Assen hebben wij met een 22 en 24 tons rupskraan de grond uitgegraven en overgedraaid. 
 
Lees het hele bericht
Bij Hotel Van der Valk in Assen wordt het restaurant verbouwd. Hoofdaannemer Klok Project Totaal B.V. uit Assen voert de verbouwing uit en heeft Eerens Sloopwerken de opdracht gegeven om het huidige restaurant volledig te strippen. In week 2 van 2017 zijn wij gestart met het stripwerk. In totaal neemt dit 3 weken in beslag. Na het strippen zal Klok Project Totaal B.V. starten met de opbouw van het…
 
Lees het hele bericht