Aanpak Hoendiep en herstel Kademuur


Terug naar Projecten
Aanpak Hoendiep en herstel Kademuur

In week 3 van 2017 is Eerens Sloopwerken gestart met de sloop van de 330 meter lange kademuur in Hoogkerk. Het 5 weken durende project wordt door Eerens Sloopwerken in opdracht van aannemer De Boer & De Groot uit Harlingen uitgevoerd. 

Over een lengte van 180 meter wordt de kademuur inclusief de fundering volledig gesloopt. Over deze lengte plaatst hoofdaannemer De Boer en De Groot een nieuwe stalen damwand. De overige 150 meter kade wordt afgezaagd en verwijderd. Er is gekozen voor deze uitvoering omdat er op deze wijze geen puin in het water terecht kan komen. Bovendien zit de opbouw van de taludlijn er nu al in. Het sloopafval wordt via ponton, dekschuit vanaf de kade Hoendiep vervoerd naar de loskade aan het Aduarderdiep. Daar wordt het puin op gezette tijden vanaf de dekschuit leeggedraaid in containers, welke met de vrachtwagen van Eerens Sloopwerken wordt vervoerd naar een erkende verwerker.

Iedere ca. 30 meter van de kademuur heeft een voegovergang waarin een asbestplaat zit. Tijdens de sloop laat Eerens Sloopwerken op deze plaatsten het stuk beton met voegovergang staan, zodat dit veilig verwijderd en afgevoerd kan worden door onze eigen asbestmedewerkers. Na de sanering zal een onafhankelijk controleur het gesaneerde gebied officieel vrijgeven.

 

Wilt u meer informatie over sloopwerk en asbestsanering in Groningen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 9020099 of info@eerenssloopwerken.nl.

Foto's

 
 

Bekijk ook

Van begin juli tot en met halverwege september 2018 is Eerens Sloopwerken in Leer voor de totaalsloop en asbestsanering van een grote loods op een scheepswerf.
 
Lees het hele bericht
In april 2018 heeft Eerens Sloopwerken de totaalsloop van een gebouw, aan de M.J. van Olmstraat uitgevoerd. Het Het gebouw uit 1994 had een oppervlakte van circa 1.400 vierkante meter. Behalve de sloop heeft Eerens ook het grondwerk verricht en het puin gebroken. Dit gebroken puin kan door wegenbouwers worden gebruikt als funderingsmateriaal onder wegen.
 
Lees het hele bericht
In het hart van de stad Groningen werkt Eerens Sloopwerken aan de sloop van een markant naoorlogs pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Veel Groningers kennen het als het roze hoekpand. Het kreeg die kleur nadat tot sloop was besloten en om aandacht te vragen voor het festival Let’s Gro.
 
Lees het hele bericht