Precisiesloop van het roze gebouw Groningen door Eerens Sloopwerken


Terug naar Projecten
Precisiesloop van het roze gebouw Groningen door Eerens Sloopwerken

In het hart van de stad Groningen werkt Eerens Sloopwerken aan de sloop van een markant naoorlogs pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Veel Groningers kennen het als het roze hoekpand. Het kreeg die kleur nadat tot sloop was besloten en om aandacht te vragen voor het festival Let’s Gro.

Het gaat om een precisieklus. In de binnenstad is weinig ruimte. Daarom is aan de sloop een gedegen voorbereiding voorafgegaan. Ook vond een grondige asbestsanering plaats en zijn de omliggende panden versterkt om ieder risico op schade tot een minimum te beperken. Verder zijn aan de buitenzijde eerst alle metalen delen en andere recyclebare zaken verwijderd.

Vanwege de beperkte ruimte wordt het pand door Eerens Sloopwerken laag voor laag ‘afgepeld’. Daarom zijn de normaal bekende grote sloopkranen niet te zien aan de Grote Markt. In plaats daarvan zijn op het dak minikranen geplaatst. Zij breken het gebouw van boven naar beneden af.

Het betreft een totaalsloop, uitgevoerd in opdracht van projectontwikkelaar Mensenborgh. Op de plek van het roze hoekpand verreist Merckt: een bijzonder nieuw gebouw met ruimte voor horeca en appartementen. De bouw zal anderhalf jaar in beslag nemen. Daarna heeft de Grote Markt een markante nieuwe hoek.

Foto's

 
 

Bekijk ook

Van begin juli tot en met halverwege september 2018 is Eerens Sloopwerken in Leer voor de totaalsloop en asbestsanering van een grote loods op een scheepswerf.
 
Lees het hele bericht
In april 2018 heeft Eerens Sloopwerken de totaalsloop van een gebouw, aan de M.J. van Olmstraat uitgevoerd. Het Het gebouw uit 1994 had een oppervlakte van circa 1.400 vierkante meter. Behalve de sloop heeft Eerens ook het grondwerk verricht en het puin gebroken. Dit gebroken puin kan door wegenbouwers worden gebruikt als funderingsmateriaal onder wegen.
 
Lees het hele bericht
In week 3 van 2017 is Eerens Sloopwerken gestart met de sloop van de 330 meter lange kademuur in Hoogkerk. Het 5 weken durende project wordt door Eerens Sloopwerken in opdracht van aannemer De Boer & De Groot uit Harlingen uitgevoerd. 
 
Lees het hele bericht