Precisiesloop van het roze gebouw Groningen door Eerens Sloopwerken


Terug naar Projecten
Precisiesloop van het roze gebouw Groningen door Eerens Sloopwerken

In het hart van de stad Groningen werkt Eerens Sloopwerken aan de sloop van een markant naoorlogs pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Veel Groningers kennen het als het roze hoekpand. Het kreeg die kleur nadat tot sloop was besloten en om aandacht te vragen voor het festival Let’s Gro.

Het gaat om een precisieklus. In de binnenstad is weinig ruimte. Daarom is aan de sloop een gedegen voorbereiding voorafgegaan. Ook vond een grondige asbestsanering plaats en zijn de omliggende panden versterkt om ieder risico op schade tot een minimum te beperken. Verder zijn aan de buitenzijde eerst alle metalen delen en andere recyclebare zaken verwijderd.

Vanwege de beperkte ruimte wordt het pand door Eerens Sloopwerken laag voor laag ‘afgepeld’. Daarom zijn de normaal bekende grote sloopkranen niet te zien aan de Grote Markt. In plaats daarvan zijn op het dak minikranen geplaatst. Zij breken het gebouw van boven naar beneden af.

Het betreft een totaalsloop, uitgevoerd in opdracht van projectontwikkelaar Mensenborgh. Op de plek van het roze hoekpand verreist Merckt: een bijzonder nieuw gebouw met ruimte voor horeca en appartementen. De bouw zal anderhalf jaar in beslag nemen. Daarna heeft de Grote Markt een markante nieuwe hoek.

Foto's

 
 

Bekijk ook

In week 3 van 2017 is Eerens Sloopwerken gestart met de sloop van de 330 meter lange kademuur in Hoogkerk. Het 5 weken durende project wordt door Eerens Sloopwerken in opdracht van aannemer De Boer & De Groot uit Harlingen uitgevoerd. 
 
Lees het hele bericht
Voor de aanleg van een nieuwe kelder in Haren, heeft Eerens Sloopwerken het grondwerk uitgevoerd. In opdracht van Bouwbedrijf Rotteveel uit Assen hebben wij met een 22 en 24 tons rupskraan de grond uitgegraven en overgedraaid. 
 
Lees het hele bericht
Bij Hotel Van der Valk in Assen wordt het restaurant verbouwd. Hoofdaannemer Klok Project Totaal B.V. uit Assen voert de verbouwing uit en heeft Eerens Sloopwerken de opdracht gegeven om het huidige restaurant volledig te strippen. In week 2 van 2017 zijn wij gestart met het stripwerk. In totaal neemt dit 3 weken in beslag. Na het strippen zal Klok Project Totaal B.V. starten met de opbouw van het…
 
Lees het hele bericht