Sloopwerk en koppensnellen Prins Claus Conservatorium in Groningen


Terug naar Projecten
Sloopwerk en koppensnellen Prins Claus Conservatorium in Groningen

Om de nieuwbouw van een gedeelte van het Prins Claus Conservatorium te realiseren moesten er 3 panden en de oude ingang van het pand de Veemarktstraat verwijderd worden. De sloperij is uitgevoerd door Eerens Sloopwerken.

Koppensnellen en grondwerk

Na de sloop heeft Eerens Sloopwerken het benodigde grondwerk uitgevoerd. Dit bestond uit het ontgraven van grond, zodat de nieuwe aardbevindsbestendige fundering voor de uitbreiding van het Conservatorium er op kan. Het overtollige grond is afgevoerd. Ook het koppensnellen van de palen behoort tot onze werkzaamheden. De nieuwbouw wordt door middel van een 4 meter hoge loopverbinding aangesloten op het Tromphuis. Op deze manier kunnen bussen en vrachtverkeer er onderdoor rijden en blijft het achterliggende parkeerterrein bereikbaar. De bouw wordt uitgevoerd door Geveke Bouw.

Fase 2 - interne sloopwerkzaamheden

In Fase 2 van het project, sloopt Eerens Sloopwerken ook aan de binnenzijde van het gebouw. Om de verbinding tussen het Conservatorium en Tromphuis intern mogelijk te maken, sloopt Eerens bestaande muren van het Conservatorium op verschillende verdiepingen. Zo kunnen oud met nieuw met elkaar worden verbonden. 

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden bij grote en kleine sloopwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 9020099 of info@eerenssloopwerken.nl.

Foto's

 
 

Bekijk ook

Van begin juli tot en met halverwege september 2018 is Eerens Sloopwerken in Leer voor de totaalsloop en asbestsanering van een grote loods op een scheepswerf.
 
Lees het hele bericht
In april 2018 heeft Eerens Sloopwerken de totaalsloop van een gebouw, aan de M.J. van Olmstraat uitgevoerd. Het Het gebouw uit 1994 had een oppervlakte van circa 1.400 vierkante meter. Behalve de sloop heeft Eerens ook het grondwerk verricht en het puin gebroken. Dit gebroken puin kan door wegenbouwers worden gebruikt als funderingsmateriaal onder wegen.
 
Lees het hele bericht
In het hart van de stad Groningen werkt Eerens Sloopwerken aan de sloop van een markant naoorlogs pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Veel Groningers kennen het als het roze hoekpand. Het kreeg die kleur nadat tot sloop was besloten en om aandacht te vragen voor het festival Let’s Gro.
 
Lees het hele bericht