Asbest saneren van dak boerderij in Minnertsga (Friesland)


Terug naar Projecten
Asbest saneren van dak boerderij in Minnertsga (Friesland)

Voor 2024 moeten alle asbestdaken verplicht vervangen zijn door een nieuw, veilig dak. In Minnertsga hebben wij de opdracht gekregen om asbest te verwijderen van het dak van een leegstaande stal bij een boerderij.

Eerens sloopwerken is SC-530 gecertificeerd voor asbestsanering

Het dak van de stal bestaat uit asbest bevattende golfplaten. Alle golfplaten van het 1600m2 grote dak worden binnen 2 dagen en volgens de SC-530 richtlijnen verwijderd. Ons specialistische team werkt in de modernste beschermingskleding en is uitgerust met alle benodigde apparatuur om de klus veilig te klaren. We starten de asbestsanering met het bouwen van een containment. Dit houdt in dat wij de gehele binnenkant bekleden met folie, waarbinnen wij werken wij met luchtdruk. In de beschermende kleding gaat ons team naar binnen en verwijdert met de hand alle golfplaten. Het afval komt in speciale afsluitbare zakken, welke in een grote container met daarin een afsluitbare big-bag komen. Na de werkzaamheden komt ons team naar buiten via een ingebouwde doucheruimte in de containment. Hier worden de pakken van het team volledig afgespoeld, waarna ze volgens de veiligheidsrichtlijnen weggegooid worden. Alle asbest bevattende materialen worden in de afgesloten container afgevoerd om vernietigd te worden.

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden bij asbestsanering? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 9020099 of info@eerenssloopwerken.nl

 
 

Bekijk ook

Van begin juli tot en met halverwege september 2018 is Eerens Sloopwerken in Leer voor de totaalsloop en asbestsanering van een grote loods op een scheepswerf.
 
Lees het hele bericht
In april 2018 heeft Eerens Sloopwerken de totaalsloop van een gebouw, aan de M.J. van Olmstraat uitgevoerd. Het Het gebouw uit 1994 had een oppervlakte van circa 1.400 vierkante meter. Behalve de sloop heeft Eerens ook het grondwerk verricht en het puin gebroken. Dit gebroken puin kan door wegenbouwers worden gebruikt als funderingsmateriaal onder wegen.
 
Lees het hele bericht
In het hart van de stad Groningen werkt Eerens Sloopwerken aan de sloop van een markant naoorlogs pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Veel Groningers kennen het als het roze hoekpand. Het kreeg die kleur nadat tot sloop was besloten en om aandacht te vragen voor het festival Let’s Gro.
 
Lees het hele bericht